Informatie voor verwijzers

Voor GGZ volwassenen blijven de eisen met betrekking tot verwijzing en vergoeding min of meer hetzelfde, behalve dat er steeds meer classificaties uitgesloten worden van vergoeding voor zorg.
Hulp bij werkgerelateerde problemen, relatieproblemen en aanpassingsstoornissen worden niet meer vergoed. Er is nog discussie gaande over de uitsluiting van bepaalde stoornissen Niet Anders Omschreven (NAO).

Alle zorg aan kinderen en jeugdigen komt onder verantwoordelijkheid van de gemeente. Jeugdprofessionals van Centrum Jeugd en Gezin (CJG) en van de wijkteams kunnen kinderen en jeugdigen ook verwijzen voor GGZ. Daarnaast blijven huisartsen, jeugdartsen en specialisten in 2015 nog steeds erkend als verwijzer naar de basis GGZ en specialistische GGZ.

Doelgroepen

In mijn praktijk verleen ik zowel basis GGZ als specialistische GGZ aan kinderen, jeugdigen en volwassenen. U kunt onder andere verwijzen voor de volgende problemen:

Eisen verwijsbrief

Om voor vergoeding door de ziektekostenverzekeraar of de gemeente in aanmerking te komen moet de verwijsbrief aan bepaalde voorwaarden voldoen. Helaas hebben verschillende verzekeraars en gemeentes verschillende eisen.

Minimale eisen aan de verwijsbrief:

Contracten 2016


In 2016 sluit ik geen contracten meer af met CZ, VGZ en Achmea. Mensen die bij deze maatschappijen zijn verzekerd krijgen de zorg 100 % vergoed als ze een restitutiepolis hebben. De vergoeding bij een naturapolis verschilt per verzekeraar en per polis. Verwijzingen voor basis GGZ vanuit Zorroo worden door Zorroo vergoed, onafhankelijk van de zorgverkeraar van cliŽnt.
Wat betreft de jeugd GGZ heb ik in 2016 alleen nog een contract afgesloten met de regio West Brabant Oost, omdat de administratieve overlast te groot is door alle uiteenlopende procedures en regels. Dit betekent dat u kinderen en jeugdigen voor vergoede zorg kunt verwijzen als ze in de volgende gemeentes wonen: Drimmelen, Aalburg, Alphen Chaam, Baarle-Nassau, Breda, Geertruidenberg, Oosterhout, Werkendam en Woudrichem.